Виготовлення окопних свічок на поток поставила волонтерська команда з Черкас (фото)

Кілька сотень окопних свічок, виготовлених невтомними волонтерами команди Благодійного фонду БО «БФ «Хрещатик-Сіті», незабаром поїде,на фронт до українських захисників.

Про це повідомив журналіст «City News», який відвідав цех.

Так якось само по собі склалось, що робота цеху побудована за принципом мануфактури. Кожний учасник виробництва виконує виключно свій шматок роботи: одні ріжуть картон, і згортаючи його у рулончики, вставляють у порожні бляшанки з-під консерви, хтоь інший бавить віск і парафін і розплавленою сумішшю заливає заготовки, перетворюючи їх у окопні свічки. Учасники виробництва у тісному контакті один з одним, хоч працюють у різних місцях.

Є волонтери, які, пакуючи у бляшанки нарізаний смужками картон, роблять заготовки вдома. Підприємець з ринку «Центральний», що у Черкасах, волонтерка БО «БФ «Хрещатик-Сіті» Тетяна Моргуненко на міні-цех перетворила свій прилавок. Там же вона веде збір порожніх бляшанок. «City News» вже описував Таніне ноу-хау.

Фахівцем із приготування парафіново-воскової суміші для окопних свічок та розливання її у заготовки, за час від початку роботи цеху став волонтер БО «БФ «Хрещатик-Сіті» Роман Куликов. За цех йому служить невелике приміщення у ТРЦ «Хрещатик-Сіті».
Скільки потрібної для солдат продукції виготовила ця імпровізована «мануфактура», важко підрахувати. А незабаром кілька сотень окопних свічок, вже виготовлених самобутніми майстрами, БО «БФ «Хрещатик-Сіті» передасть солдатам на фронт.

Словом, «мануфактура» по виготовленню окопних свічок працює як швейцарський годинник. Створила її очільниця БО «БФ «Хрещатик-Сіті», керівник ТРЦ «Хрещатик-Сіті», депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура.

– Ідея налагодити виготовлення окопних свічок для українських захисників виникла, коли до нас почали надходити запити від військових про таку потребу. Наша команда беручка до роботи і досить ініціативна. Організували кілька майстер класів, запросивши до участі у них фахівців по виготовленню окопних свічок, ось атак і навчились їх робити. Також торік проводили майстер класи для школярів. Участь у такому майстер класі до Дня святого Миколая взяли четвертокласники черкаської загальноосвітньої школи № 30. Окопні свічки, виготовлені руками наших волонтерів, вже давно зігрівають українських солдат, які воюють з ворогом на різних ділянках фронту, – розповіла Інна Бандура.

Довідка «City News»:
БО «БФ «Хрещатик-Сіті» працює з перших днів відкритого вторгнення окупаційних військ рф в Україну, і як волонтерська структура вже здобув авторитет в Україні і далеко за її межами. Заснувала і очолила волонтерську організацію керівник ТРЦ «Хрещатик-Сіті», депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура.

Нині вказана волонтерська структура продовжує допомагати українській армії, працюючи у форматі запитів та опікується діяльністю Дитячого благодійного центру допомоги. На обслуговуванні БО «БФ «Хрещатик-Сіті» зараз перебуває понад 150 переселенок та черкащанок, які знаходяться на крайніх термінах вагітності, або вже виховують діток віком до двох років, і відтак потребують допомоги.
Про це журналісту «City News» повідомила очільниця БО «БФ «Хрещатик-Сіті», керівник ТРЦ «Хрещатик-Сіті», депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура.

Володимир Лимаренко-Полянський

Читати за темою:

Окопні свічки з «Майстернею святого Миколая», що у Черкасах, вже зігрівають фронтовиків (фотофакт)

Четвертокласники з Черкас на Святого Миколая робили окопні свічки для українських захисників

Питну воду і окопні свічки у розстріляну Авдіївку відправили черкаські волонтери (фото)

Мишоловки та окопні свічки з Черкас відправили військовим на Східний фронт

Третину від замовлення на окопні свічки виконали черкаські волонтери «Хрещатик-Сіті» (відео)

Близько півсотні черкаських школярів робили окопні свічки та обереги для віськових (фоторепортаж)

Допомагати армії – просто, – сказали черкаські школярки, роблячи окопні свічки (репортаж, фоторепортаж)

Ці заготовки чекають, поки їх заллють сумішшю
Розтоплену суміш заливають у окопні свічки із чайника.
Розтоплювати віск і парафін – це справжне мистецтво.

Продукція готова до відправки на фронт

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *