Як латвійські волонтери допомагають українській армії і переселенцям, що живуть у Черкасах

Добрі традиції дружби і співпраці плекають волонтери Благодійного фонду «Хрещатик-Сіті» із колегами з Латвії.

Цікаві факти про те, як латвійські волонтери допомагають українцям співпрацюючи з БО «БФ «Хрещатик Сіті» зібрав і виклав журналіст «City News».

Днями латиші відзначили свої головне національне свято – День проголошення Латвійської республіки. Своїх латвійських колег з нагоди свята щиро привітали волонтери Благодійного фонду БО «БФ «Хрещатик Сіті».

Тісна співпраця Фодну з різними благодійними організаціями і благодійниками з цієї невеликої прибалтійської країни триває майже два роки. І розпочалась вона у найзапекліші дні боїв війни за незалежність та свободу України, яку підступно розв’язала сусідня росія, перед цим зобов’язавшись на міжнародному рівні бути гарантом її безпеки і незалежності.

Цю співпрацю зініціювала і втілила очільниця Фонду Інна Бандура, яка задля цього задіяла свої особисті зв’язки, і у тому числі і знайомство з економічним аташе Латвії в Україні Айнарсом Межулісом. Він же до всього ще й є одним із лідерів латвійського благодійного фонду «Apes i Aluksnes blagotvoritelnij fond».

Завдяки цьому Фонд, отримав і передав українській армії чимало медичних засобів, різного військового спорядження, у тому числі рації, що їх для українських воїнів зібрали активісти благодійного фонду «Apes i Aluksnes blagotvoritelnij fond».

Серед різних речей, що їх прислали латиші для українського війська, була й маскувальна сітка, яку для українських воїнів власноруч сплели учні і вчителі гімназії латвійського міста м. Алуксне. Вони ж до посилки із сіткою ще й вклали лист зі словами підтримки.

Торік влітку на запрошення муніципалітету міста Смілтене (Латвія), за ініціативою та участю очільниці БО «БФ «Хрещатик Сіті», керівниці ТРЦ «Хрещатик Сіті», депутата Черкаської міської ради фракції «Європейська солідарність» Інни Бандури, на відпочинок під мирним небом Латвії їздили дітей переселенців та українських солдат разом із мамами. Участь у цьому взяли вихідці з Бахмуту, Маріуполя, Миколаїва, Черкас, Івано-Франківська.

Як розповіла журналісту «City News» Інна Бандура, у ході тієї поїздки Фонду БО «БФ «Хрещатик Сіті» вдалось започаткувати співпрацю із благодійним фондом «Saules kalns», (в перекладі з латвійської мови – «Сонячна гірка)» з міста Смілтене, яке знаходиться в 130 км від Риги і має населення близько 5,5 тис осіб.

Волонери цього фонду зібрали і передали БО «БФ «Хрещатик Сіті» гуманітарну допомогу з Латвії у вигляді чималої кількості продуктів харчування, засобів гігієни і канцелярського приладдя. Все це латвійські волонтери зібрали у рамках проєкту «Зігрій українців».

Довідка «City News»:

БО «БФ «Хрещатик-Сіті»  працює з перших днів відкритого вторгнення окупаційних військ рф в Україну, і як волонтерська структура вже здобув авторитет в Україні і далеко за її межами. Заснувала і очолила волонтерську організацію керівник ТРЦ «Хрещатик-Сіті», депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура.

Нині вказана волонтерська структура продовжує допомагати українській армії, працюючи у форматі запитів та опікується діяльністю Дитячого благодійного центру допомоги. На обслуговуванні БО «БФ «Хрещатик-Сіті» зараз перебуває понад 150 переселенок та черкащанок, які знаходяться на крайніх термінах вагітності, або вже виховують діток віком до двох років, і відтак потребують допомоги.

Читати за темою:

Черкаська делегація у Латвії розповідає світу правду про події в Україні (фото)

Рації, ліки і генератор з Латвії черкаські волонтери привезли на фронт (фото)

Гімназисти з Латвії передали у Черкаси маскувальну сітку, яку самі сплели

Волонтери з Черкас відвезли на фронт латвійські медикаменти  

Черкаська делегація «БФ «Хрещатик Сіті» привезе з Латвії благодійну допомогу

До Черкас прибуде гуманітарна допомога з Латвії

Черкаському БО “БФ “Хрещатик Сіті” подякував латвійський дипломат і благодійник

Нові підприємства і робочі місця у Черкасах можуть створити латвійські інвестори

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *